top of page

BIOPTRON LICHTTHERAPIE

Afbeelding21kopie.png

Bioptron werkt op een natuurlijke manier door het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en zo zijn eigen genezingskracht vrij te geven. Bioptron lichttherapie zendt gepolariseerd lage energie licht. Door speciale polarisatie filters kan de golflengte van het licht zeer specifiek worden afgestemd op een bepaalde behandeling. Dit specifieke polychromatisch licht spectrum (480nm - 3400nm) bevat niet slechts één golflengte (zoals laser), maar omvat het zichtbare licht en het helende deel van het infrarood spectrum, vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder de mogelijke UV straling.

 

De 4 karakteristieken van Bioptron licht zijn:

Gepolariseerd: Dit zijn lichtgolven die paralel bewegen. Gepolariseerd licht is penetrerend licht en bereikt zo meerdere weefsels.

Polychromatisch (gekleurd licht): Bioptron licht bevat niet slechts één golflengte, maar een brede range inclusief het zichtbare licht en een deel van het Infrarood Spectrum.

Incoherent: Bij Bioptron licht hebben we te maken met allerlei kleuren en dus met verschillende golflengtes die niet synchroon zijn en dus incoherent (vergelijkbaar met IPL).

Lage energie: Bioptron licht heeft een lage energiedichtheid (straling). En dus veilig in gebruik.

 

Waarom lichttherapie?

Licht is de bron van leven op onze aarde en zorgt bij de mens voor het optimaal functioneren van ons celmetabolisme. Niet voor niets klagen veel mensen in de wintermaanden over depressies, dit is veelal het gevolg door een gebrek aan licht. Door lichttherapie is het mogelijk de werking van specifieke cellen(witte bloedcellen) van het immuunsysteem te stimuleren. Lichttherapie verhoogt ook de energieproductie en herstelt beschadigde en verzwakte cellen.

 

•           Activeert de fibroblasten tot aanmaak van collageen en elastine

•            Aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, waardoor een betere doorbloeding ontstaat.

•              Aanmaak van nieuwe huid door stimulatie van o.a. keratinocyten.

•            Bacteriedodende werking bij o.a. acne en puistjes.

•          Lichttherapie heeft een genezingsbevorderende werking bij wonden en littekens.

•          Bevordert het algemeen welzijn.

bottom of page